Det er så lenge siden jeg skrev noe at jeg ikke husker helt hvordan jeg gjør det. Hva skriver man om? Hvem skriver man til? Hvordan var tonen min igjen? Jeg vet ikke.

Jeg har så smått begynt å lese litt blogger igjen. Og det som slår meg mest er hvor annerledes det har blitt. På de få årene siden jeg meldte meg ut har det skjedd store omveltninger. Det som er synligst for alle er vel hvordan toppbloggerne har dukket opp. Fra å være noe bare spesielt interesserte brydde seg om, har det blitt allemannseie.  Folk i alle aldre leser, mens flere og flere unge skriver.

Bloggene med innhold er ikke borte, de er bare bedre skjult enn de som blir omtalt i tabloidene. For all del; jeg underholdes av opptil flere blogger på topplista, jeg liker tilogmed et par av de. Jeg velger derimot bevisst å holde meg unna bloggplattformen de bruker. Med begredelig brukergrensesnitt og grusom arkiv-løsning er det lite annet enn håp om berømmelse som unnskylder bruken.

Jeg skal ikke påstå at dette blir en spesielt dyp blogg, for all del. Sannsynligvis blir det en kombinasjon av håndarbeidsblogg og frustrasjonsutløp, iblandet litt funderinger og vås. Jeg har kanskje blitt eldre siden sist jeg skrev noe mer enn 140 tegn på twitter, men spesielt mye klokere har jeg ikke blitt.