image

I dag fikk jeg en koselig melding fra Expert hvor det sto at om jeg savnet laptopen min fryktelig kunne jeg logge meg på siden deres på internet og sende ham en hilsen. Eller så sto det at jeg kunne følge med på fremdriften av reparasjonen, jeg vet det var en av delene.

Nå skal jeg ikke påstå at det er separasjonsangsten som holder meg våken hele natten, det hadde vært hakket for flaut, selv for meg. Det jeg derimot skal si, er at venner er fantastisk.

Jeg er ganske sikker på at jeg hadde gått på veggen/kastet meg ut verandaen (vi bor i åttende etasje) om jeg skulle holdt ut ukevis uten internet, musikk og alt som hører med. Da jeg kom hjem tomhendt og tung i hjertet for litt over en uke siden (jeg hadde masse å bære på etter over en måned hjemmefra, men du skjønner tegninga), var det første som ventet meg en arvet smarttelefon fra frøken jobben-gav-meg-iPhone. Hva var dette ? Internet på telefonen? Ingen taster? Etter å ha brukt en vrien pensjonist i årevis åpnet det seg en helt ny verden. Først etter et døgn med hyppig banning og sympati med alle bestemødre som har måttet lære seg teknologi, men dog…

Ikke nok med at jeg nå kan skrive totalt meningsløse ting på twitter fra hvor enn jeg er, jeg kan også stille vekkerklokka på klokkeslett som inneholder 1-tall. Luksus! (Det er derimot ikke noe poeng i å spille Angry Birds på en så liten telefon og jeg tror jeg skal være glad til. Dessuten gjenoppdaget jeg mahjong istedet).

Samtidig fikk jeg låne sambo nr 2 sin gamle laptop og jeg forkastet ideen om å ta igjen for de høye utestemmene i barnehagen under ved å droppe uventet innom. Selvom den reddet både meg og de stakkars uoppdratte barna nedenunder var den dessverre ikke helt optimal for for en nyoperert. Man ligger gjerne mer enn gjennomsnittet når man har operert i magen, og det hjelper ikke hvor kreativ man er; å bruke en optisk mus på hofta o.l. er ikke et holdbart alternativ i lengden (dessuten vil ikke den eksterne hdd-en min snakke med Linux, = krise).

Men tror du ikke nesten-nabo og verdens beste Tone reinstallerte gamle-Mac og lot meg låne ham til jeg får tilbake min kjære! Hvorfor dette har noe med at jeg ikke har sovet et sekund i natt vet jeg ikke, men det betyr at jeg har hatt noe å leke med. Dessuten har jeg gått fra bestemor-kløning til å skrive et helt blogg-innlegg på mobilen på en uke. Jeg kjenner jeg er litt stolt.